Для цього потрібно пропарити рис у попередньо кип'яченій воді протягом п'яти хвилин, після чого воду злити. На другому етапі рис вариться на повільному вогні, поки не вбере воду.

Як правильно зливати рис?

Важливо правильно підготувати рис до варіння. Цей етап багато хто пропускає, і тому рис злипається і перетворюється на клейку кашу. Отже, Перед варінням рис необхідно ретельно промити холодною проточною водою, доки вода не стане прозорою. Промийте рис приблизно п'ять разів, щоб позбавитися крохмалю.

Як злити зайву воду з рису?

Рятуємо Мал

  1. Для початку зніміть кришку, поставте каструлю на слабкий вогонь та варіть Мал 5 хвилин – якщо води не дуже багато, вона повинна встигнути википіти. …
  2. Якщо води багато, злийте все, що можна, відкиньте крупу в дрібне сито, дайте стекти надлишкам вологи.
  3. Якщо Мал злипся, його можна промити у холодній воді.