Як і в якій руці правильно тримати прилади ніж повинен бути в правій руці, а вилка в лівій, де вона служить більшою мірою помічницею (шульги користуються навпаки);

Як правильно користуватися ножем та вилкою?

Виделка береться в ліву руку, а ніж – у праву. Якщо ж різати їжу не потрібно, використовують тільки вилку у правій китиці. В Америці допускається розрізати блюдо на невеликі шматочки та відкласти ніж.

Як є гарнір ножем та вилкою?

Відламуйте невеликі скибочки ребром вилки. Але в жодному разі не розминайте картоплю в кашу – пюре готується по-іншому. А пюре, рис, гречу прийнято їсти таким чином: перевертаєте вилку зубцями вгору (вилка в лівій руці) і зачерпує невелику кількість гарніру, допомагаючи ножем.