Вживати відварене яловиче серце дуже корисно для нормалізації роботи серцево-судинної системи, тому що в яловичому серці міститься калій, магній, залізо, цинк, фосфор, селен, кальцій. Всі ці компоненти необхідні для зміцнення стінок судин, серцевого м'яза та підвищення гемоглобіну в крові.

Навіщо корисно їсти серце?

Серце містить у шість разів більше вітамінів групи В, ніж яловичина, а заліза в ньому більше у півтора рази. Воно корисне для всіх, хто займається інтенсивною фізичною чи розумовою працею. Перед приготуванням потрібно вимочити близько двох-трьох годин у холодній воді, а потім варити півтори години, кожні півгодини міняючи воду.

Чим корисне яловиче серце для чоловіків?

У яловичому серці містяться різні вітаміни (Е, А.А. К, РР) та мікроелементи. Наприклад, у серці в 6 разів більше вітамінів групи В, ніж у яловичині, а заліза – більше у півтора рази. Крім того, в ньому міститься чимало магнію, що покращує діяльність серцевого м'яза.