Потрібно врахувати по 5-8 хвилин запікання на кожен сантиметр. Таким чином стає ясно, що відбивні з лосося треба запікати близько 15-20 хвилин у розігрітій до 180-200 градусів духовці, а лосося Цілком запікають протягом 40-50 хвилин, щоб риба випеклася добре.

Цей момент особливо важливий: не потрібно смажити філе лосося при надто високій температурі. Так ви ризикуєте пересушити його. Щоб цього уникнути, нагрійте сковороду, додайте|добавляйте| масло|мастило|, трохи нагрійте його, викладете в сковороду рибу і відразу ж зменшіть вогонь. Готуйте лосося на середній чи низькій температурі.

Оптимальна готовність – внутрішня температура щонайменше 45 °C, але не більше 60 °C. Якщо температура буде нижчою за 45 °C, то стейк із сьомги залишиться сирим. Вище 60 ° C – риба буде сухою та жорсткою.