Для реанімації пересушеної риби згодиться і духовка. Для цього знадобиться мокрий рис. У нього треба закопати сушену
сушену
приготований сушінням, в'яленням ◆ Сушені гриби. Сушена риба.
https://ua.wiktionary.org › wiki › сушений
сушений – Вікісловник
рибу і залишити у прохолодному місці, можна в холодильнику, на всю ніч. Риба вбере в себе вологу від рису і розм'якшує. Пересушену рибу можна не просто наситити вологою, а й надати їй нового смаку.Чи можна вимочити сушену рибу?
Пересолену в'ялену рибу можна вимочити. Для цього її спочатку промивають проточною водою, а потім закладають у глибокий посуд, заливши молоком або водою. Для кращого результату великі тушки необхідно розрізати, дрібні добре вимочуються.
Як позбавитися солі в сушеній рибі?
Для того, щоб видалити надлишок солі в сухій рибі, її піддають процесу вимочування. Перш ніж зробити суху рибу менш солоною, її слід промити. Це необхідно для того, щоб надлишок солі змився з риби. Дрібну рибу краще вимочувати цілою, а велику рибу необхідно нарізати на шматки, щоб сіль змилася.Похожі